خانه » عمومی » اخبار » علمی » دو سوراخ درحفره دهانتان که ازآن بی خبرید

دو سوراخ درحفره دهانتان که ازآن بی خبرید

دو سوراخ درحفره دهانتان که ازآن بی خبرید(آناتومی بدن)

 

 

یکی از این سوراخ ها که جالب است در مورد آن بدانید ، سوراخی است در داخل دهان در مجاورت دومین دندان آسیای بزرگ فک بالایی که این سوراخ به مجرایی بزاقی در داخل صورت به نام مجرای غده ی بناگوشی یا غده  پاروتید متصل است و ترشحات غده در داخل آن به حفره دهان می ریزد.

غدد بسیاری در دهان ترشح می شوند وسه جفت غده نیز داریم که غده پاروتید بزرگ ترین آن ها است ومجرایی به طول تقریبی پنج سانتی متر دارد؛از قسمت قدامی غده بناگوشی خارج شده و با عبور از برخی عضلات صورت آن ها را سوراخ کرده و به سطح داخلی گونه ودر مجاورت دومین دندان آسیای بزرگ فک فوقانی منتهی می شود.

 

با نگاه کردن به سطح داخل دهان در ناحیه گفته شده می توان به اثر این سوراخ پی برد.

 

یک روش بسیار جالب برای تعیین محل حدودی مجرای غده بناگوشی : اگرگوشه دهان خود را به پره بینی تان وصل کرده و وسط آن را به سوراخ گوش تان متصل کنید،خطی ایجاد می شود که در یک سوم میانی آن، این مجرا قرار  دارد.

مورد دیگر ، حفره یا سوراخ هایی در ناحیه ی گلو یا طرفین حفره دهان می باشد که درون این حفره ها دو لوزه به نام لوزه های کامی قرار می گیرند. در واقع این لوزه ها در طرفین قسمت مقابل زبان کوچک وجود دارند.

در واقع این حفره ها در طرفین حفره دهان نشانه ی وجود لوزه است.البته لازم است بدانیم که علاوه بر این دو ،لوزه های دیگری از قبیل لوزه های زبانی و حلقی نیز داریم.

 

در واقع لوزه ها ساختارهایی لنفاوی هستند و به عنوان بخشی از دستگاه ایمنی بدن ما تلقی می شوند به این صورت که با نوعی گلبول سفید به تولید پادتن می پردازد و برای مقابله با میکروارگانیسم های بیماری زا با غددبزاقی  و سایر مکانیسم های دفاعی دهان ما همکاری اثربخش دارند.

با هجوم عوامل بیماری زا این لوزه ها ملتهب و متورم می شوند و علامت بالینی خوبی برای بررسی توسط پزشک می باشند و به همین علت است که در حین سرما خوردگی و بیماری التهابی پزشک گلوی شمارا معاینه می کند.

مجله اینترنتی بی کلک امیدوار است که مطالب مفید واقع شده باشد.

گرداوری شده توسط: مریم بلاسی

 

 

.

مطلب پیشنهادی

آخرین تحقیقات در خصوص مصرف ماریجوانا

مصرف ماريجوانا در سرتاسر جهان به سرعت در حال افزايشه، اما متاسفانه سرعت اطلاع رساني …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.