خانه » مذهبی » حجاب در قرآن چگونه و در چه آیاتی آمده است

حجاب در قرآن چگونه و در چه آیاتی آمده است

پوشش اسلامی از احکام ضروری اسلام است، زیرا نص صریح قرآن بر آن گواهی می‌دهد، بنابراین هیچ مسلمانی نمی‌تواند در ضرورت حجاب تردید کند، زیرا هم قرآن مجید به آن تصریح کرده و هم روایات بسیاری بر وجوب آن گواهی می‌دهد.

 

موضوع حجاب در قرآن

دین مبین اسلام اهمیت زیادی برای حجاب قائل است، همچنین در بیش از ده آیه از قرآن به موضوع حجاب و حرمت نگاه به نامحرم اشاره داشته است. به عنوان مثال آیه ۵۹ سوره احزاب آمده است :

«یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لازْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً» . (ای پیامبر، به زنان و دخترانت و نیز به زنان مؤمنین بگو که خود را بپوشانند تا شناخته نشوند و مورد آزار و اذیت قرار نگیرند و خداوند بخشنده و مهربان است.)، منظور از جلاب در این آیه یک نوع پوشش سراسری است که به وسیله آن، خانم ها تمام اندام خود را پوشانده تا از دسترس افراد هوس ران مصون و محفوظ باشند.

آیه ۳۱ سوره نور نیز به طور مفصل به موضوع حجاب پرداخته و از حرمت نگاه به نامحرم سخن گفته است.

وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى‏ جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ أَخَواتِهِنَّ أَوْ نِسائِهِنَّ أَوْ ما مَلَکَتْ أَیْمانُهُنَّ أَوِ التَّابِعینَ غَیْرِ أُولِی الْإِرْبَهِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلى‏ عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفینَ مِنْ زینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛(سوره ۳۱نور)

و به زنان مؤمن بگو که چشمان خویش فروگیرند و شرمگاه خود نگه دارند و زینتهاى خود را جز آن مقدار که پیداست آشکار نکنند و مقنعه ‏هاى خود را تا گریبان فروگذارند و زینتهاى خود را آشکار نکنند، جز براى شوهر خود یا پدر خود یا پدر شوهر خود یا پسر خود یا پسر شوهر خود یا برادر خود یا پسر برادر خود، یا پسر خواهر خود یا زنان هم کیش خود، یا بندگان خود، یا مردان خدمتگزار خود که رغبت به آن ندارند، یا کودکانى که از شرمگاه زنان بى‏ خبرند. و نیز چنان پاى بر زمین نزنند تا آن زینت که پنهان کرده ‏اند دانسته شود. اى مؤمنان، همگان به درگاه خدا توبه کنید، باشد که رستگار گردید.

حجاب در لغت

حجاب در لغت به معنای پوشش و پرده است و هر چیزی که مانع از رؤیت شود، از این رو در آیه من وراء حجاب : از از پس پوششی (آیه ۵۱ سوره شوری) اشاره به موضوع غیب و جایی که قابیل رؤیت نیست اشاره دارد.

کلمه حجاب تنها به زنان اختصاص ندارد و به طور کلی به رعایت امر حجاب در خصوص پوشش زن و مرد نامحرم در قبال یکدیگر می باشد. بنابراین حجاب در قرآن به چند بخش تقسیم شده است که در زیر به آن اشاره می کنیم.

حجاب و عفاف در پوشش که در آیه ۵۹ سوره نساء به آن اشاره شده است، اغلب افراد از آن آگاهی داشته و نیز بسیاری از خانم های متدین بر رعایت این موضوع تاکید دارند.

حجاب و عفاف در سخن و گفتار، طریقه صحبت کردن با نامحرم نباید با ناز و عشوه، همچنین شوخی کردن و گفتن سخنان پوچ و زننده باشد (اسلام تمایزی بین زن و مرد قائل نشده، از این رو فرقی نمی کند سخن گفتن زن با مرد باشد و یا بالعکس) که در سوره احزاب به آن اشاره شده است.
حجاب در رفتار، یکی دیگر از موارد حجاب در قرآن مربوط به سوره نور است که خداوند حفظ چشم از هر نگاهی را بر زن و مرد مؤمن واجب گردانیده است.

حجاب در افکار، این نوع حجاب که در سوره آل عمران به آن پرداخته شده است، به این موضوع اشاره دارد که انسان همواره باید افکار پلید و زشت را از خود دور کرده و با توکل بر خدا از غرق شدن در افکار پوچ خود را حفظ نماید.

.

مطلب پیشنهادی

طواف خانه عشق : علت طواف دور خانه کعبه چیست؟ اسرار طواف و 7 بار چرخیدن چیست؟

طواف | طواف چیست ؟ کعبه، مکانى که خداوند متعال در شهر مکّه (یا بکه) …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.